U13 и U15 загубиха своите срещи
U13 и U15 загубиха своите срещи

U13 и U15 загубиха своите срещи съответно срешу ОФК Костинброд (в петък) и ДИТ Спорт (в събота).

ESFA U13 пропътуваха дългия път до Костинброд, за да бъдат равностойни едно полувреме на своите домакини, които поведоха от дузпа още в началото на срещата. Последваха по-силни минути за нашите и закономерно изравнихме след добра игра на Стилиян Викентиев в атака и клиничен завършек на Веско Замфиров - 1:1 на полувремето. 

През втората част бяхме по-активния отбор и след 10-ина минути игра Мартин Савов бе подкосен в наказателното поле. Самият Марти застана зад бялата точка, но направи по-трудното, уцелвайки левия страничен стълб до вцепенения вратар на домакините. Оттам нататък ние пропускахме своите възможности, най-вече заради това, че забавяхме топката в средата, вместо да търсим голови пасове. Дори при числено превъзходство в атака, се проваляхме заради излишно суетене и бавно придвижване на топката към крайните ни нападатели. "Костинбродци" бяха на противоположния полюс - методично наложиха своята воля, бяха по-стегнати и комбинативни и особено след като Красимир Бурла прекрои състава, за да пробва състоянието на всичките си състезатели, категорично станаха господари на терена. Дясната ни защитна част и нападението ни буквално липсваха на терена в заключителната част и крайното 1:5 бе повече от логично при този развой на срещата.

Това бе трета поредна контрола през седмицата за U13, като в предишните загубихме срещу превъзхождащи ни по възраст формации - Витоша U14 с 5:6 и Елит U14 с 2:7, като особено в срещата с Витоша показахме добър футбол и загатнахме за сериозен потенциал в тази формация на ЕСФА. 

ESFA U15 имаха няколко тежки задачи за разрешаване. Първо трябваше да се отърсим от шока на старта на Шампионата (тежката загуба от Левски-Раковски), второ - трябваше да се справим с отсъствието на титулярни единици на някои постове и трето - изправяхме се срещу един от най-силните отбори в Лигата, част от фаворитите за спечелване на титлата - ДИТ Спорт. Получи се интересен двубой, в който смеем да твърдим, че не се справихме единствено с третата задача - просто ДИТ ни превъзхождаха както физически, така и като футболна мисъл. Въпреки че десният ни фланг изглеждаше необичайно с позиционирането на Ники Благоев в тази зона, проблемите ни дойдоха отляво, където Жоро Козовски и Виктор Александров бяха по-често притеснявани от нахлуващи съперници. От тази страна станаха и трите гола, които получихме до почивката, а можеха да бъдат и повече, но завърналият се на вратарския пост, Христо Христов доказа, че е майстор на спасяванията на дузпи, отразявайки удар от бялата точка при резултат 0:2. Имахме своите добри периоди на игра, изпълнихме и два корнера, но смелост и самочувствие не ни достигаха в атакуващ план. Като цяло Спас Димитров и Калоян Наков изглеждаха по-спокойни в действията си, Фатих Гюнер вложи много сили в средата на терена, Били Балканлиев и Виктор Боев се справяха прилично в тежките ситуации в средата на отбраната, но губеха ориентация в по-лесните моменти. Повече се очакваше от Влади Иванов, останал изолиран на десния фланг и от Стани Григоров, който отстъпваше в бързина и в единоборства около централната линия.
През втората част, съставът на ДИТ бе прекроен, но продължи да "държи мача в свои ръце". Красимир Бурла също вкара в игра своите резерви, което доведе до множество вътрешни рокади. Някак лежерно допуснахме още пет попадения, преди да сътворим най-красивият ни момент в предни позиции, провокиран от рязкото включване на Виктор Боев в атака. Централният ни защитник се включи мощно по левия фланг, отправи силен диагонален удар по земя, който вратярят с мъка изби, Слави Пейчев настойчиво догони топката чак до дясната аут-линия, откъдето центрира точно на границата на малкия пенал, откъдето Мартин Гълъбов отбеляза почетното попадение и първо за ЕСФА в кампанията.

Един мач, с чиито  резултат (1:9) логично не можем да се гордеем, но пък бе далеч по-стойностен за нас, в сравнение с двубоя преди седмица. 

До следващият двубой (още в Сряда, 9.09 срещу БМ Спорт) остават само 3 дни. Съперникът ни е добре познат от група "Б", но показва добри игри от началото на кампанията и въпреки че досега сме с положителен баланс в срещите си с него, ще трябва да се раздадем на 100% за да се подготвим добре и да защитим името си на Първенец от предишния сезон.

Със сигурност ще излезем на победната права, и вярваме, че успехите на децата на ЕСФА предстоят!


Последни новини
Летен график на тренировките 12:13 | 03.07.2017 | прочитания 1255
Старата любов ръжда не хваща! 14:35 | 25.06.2017 | прочитания 1196
Родителска среща за Деца Б (2003+) 09:25 | 30.05.2017 | прочитания 770
Рекордният победен ход на ЕСФА приключи 23:59 | 20.03.2017 | прочитания 1137
100-процентова успеваемост за ЕСФА 11:45 | 13.03.2017 | прочитания 1122
Билети за ЛУДОГОРЕЦ - Копенхаген 17:41 | 11.02.2017 | прочитания 996
Контролна среща за Деца 2003 11:40 | 20.01.2017 | прочитания 985
ВАЖНО! Относно зимната подготовка! 06:07 | 12.01.2017 | прочитания 1091
Зимна пауза 15:13 | 06.01.2017 | прочитания 974